Ce s-a intamplat intre 2008 si 2012

Elementul foc este forta dominanta la bursa. Cele cinci elemente afecteaza dispozitia oamenilor. In general focul este bucurie, apa este frica, pamantul este meditatie, metalul este tristete si lemnul este furie.
Ca atare anul de foc, de obicei genereaza optimism si ridica valoarea actiunilor la bursa, cum ar fi 2006 si 2007.

Dar in 2008, sosirea apei a facut ca oamenii sa inceapa sa se teama de criza imprumuturilor din SUA si de recesiune.

Anul 2009 este pamant pur pe pamant. Elementul pamant opreste apa si simbolizeaza meditatia. Acesta inseamna ca oamenii vor fi mai conservatori, nu se vor avanta, castigand astfel mai multa stabilitate.

In 2010 tigrul a purtat samanta elemntului foc si a fost o refacere economica substantiala cu un optimism puternic.

In 2011 iepurele a fost lemn pur. Nu este atat de puternic in generarea focului ca tigrul. Deci a fost o prima jumatate de an pozitiva, dar grijile legate de economia europeana (Grecia, Spania) au dus la o contractie in a doua jumatate a anului.

Apa puternica venita in 2012 a dus la o contractie si mai puternica mai ales la jumatatea anului 2012 cand elementul foc a disparut dupa incheierea verii. De aceea incepand din 2008 nu a fost nici o revenire economica reala pentru ca focul a fost absent.

Cu toate acestea sarpele de foc soseste in 2013 si putem astepta imbunatatiri substantiale in economie deoarece investitorii isi vor recastiga increderea cu sprijinul sarpelui de foc. Deci acesta ar putea fi un an in care activitatile economice si bursa vor fi foarte active mai ales primavara si vara. Focul puternic din acest an genereaza o dispozitie pozitiva care este optimism si increderea in a cumpara. Acesta energie pozitiva va continua si in 2014 care va fi un foc si mai puternic generat de calul de lemn.

In 2013…

Elementul apa-foc al lui 2013 va aduce prosperitate industriilor de pamant si metal-pamant, acesta deoarece pamantul cucereste apa, deci elementul apa este un simbol al banilor pentru industria de pamant care include proprietati, hoteluri, minerit si asigurari.

Pe locul doi ca industrii de dorit ar putea fi metalul, deoarece metalul produce apa. Deci apa inseamna productivitate pentru industriile de metal. Metalul are nevoie de foc pentru a se topi si transforma in unelte utile si sarpele de foc este prezent.

Industriile de metal sunt hightech, banci, masinarii, auto, inginerie. Industriile de lemn sunt de asemeni pozitive deoarece lemnul produce foc, deci va fi un an activ pentru elementul lemn: textile, imbracaminte, reviste, hartie, carti si industria mediului.

Dpdv al industriilor de apa cum ar fi transportul, deoarece focul inseamna bani pentru industriile de apa, vor fi imbunatatiri in castigurile financiare, dar apa yin a acestui an arata si o competitie puternica.

Industriile nu atat de bune sunt cele de foc: energie, restaurante, finanate, divertisment. Intr-un an de foc aceste industrii vor fi foarte active dar comptetitia este foarte puternica si sarpele de foc aduce multi competitori in scena.

Tsunami-ul din domeniul financiar-bancar a fost generat de absenta elemntelor de foc si de dominatia elementelor de apa care au generat frica. Domeniul bancar este metal si are nevoie de foc sa il topeasca in unelte folositoare. Pietele financiare si de actiuni sunt mai degraba legate de foc, care genereaza optimism. De aceea absenta totala a elementului foc in 2008 este responsabila de incetinirea economiei si de criza bancara.

Cu toate acestea anul de foc se intoarce in 2013 si de aceea este posibil sa vedem o revenire puternica a economiei si o crestere constanta a optimismului, care va dura si in 2014, deoarece calul de lemn este un foc puternic si continua sa duca pietele in sus.

Sursa: raymond-lo.com