Calendarul chinezesc cunoscut ca si Calendarul fermierilor (Hsia Calendar) este un sistem de o acuratete fascinanta, care nu numai ca inregistreaza trecerea timpului dar este de asemeni si o unealta pentru ghicirea norocului. Faimosul sistem traditional de ghicire a norocului Cei Patru Stalpi ai Destinului( Ba Zi) se refera cu exactitate la citirea destinului unei persoane utilizand data de nastere asa cum este prezentata in formatul Calendarului Hsia.

Trasatura unica a acestui calendar este ca toate informatiile despre timp-an-luna-zi-ora se prezinta in functie de cele cinci elemente de baza metal, apa, lemn, foc, pamant care, se crede ca sunt elementele de baza ce compun totul in univers. Relatia dintre cele cinci elemente ajuta pe cineva sa prezica cu acuratete foarte mare cum ii va fi norocul si in acest fel oricine isi poate multiplica norocul sau minimiza ghinionul in viata, utilizand aceasta cunoastere.

Anul Sarpelui 2013 in Calendarul Hsia este simbolizat de doua elemente apa stand deasupra focului. Conform ciclului nasterii si al distrugerii, care guverneaza relatiile dintre elemente, apa este distrugatorul focului si de aceea sunt intr-un ciclu distructiv si au o relatie de conflict. Asemenea elemente confictuale de obicei semnifica ca nu va fi un an pasnic si ca urmeaza batalii si conficte internationale.

Sarpele simbolizeaza luna mai in calendarul occidental, care reprezinta inceputul verii. Energia focului este in crestere si aproape atinge varful ceea ce are intelesul, sau poarta semnificatia revoltelor si poate genera revolutii si schimbari.

De exemplu in anii anteriori ai sarpelui am asistat in 1941 la atacul de Pearl Harbour, caderea zidului Berlinului si destramarea URSS, precum si incidentul din piata Tiananmen, din 4 iunie in 1989, atacurile teroriste din 2001 din 11 septembrie. Interiorul elementului sarpelui nu contine numai foc puternic, dar este si locul de nastere al metalului yang care inseamna arma. De aceea nu putem sa nu luam in considerare inclestari puternice, revolutii si conflicte.

Sursa: raymond-lo.com

In continuarea acestui articol iti recomandam ,,Romantism, afaceri stralucitoare dar si conflicte”.