Intr-un articol faceam referire la mediul inconjurator. Putem spune ca acest mediu il include si pe cel din interiorul locuintei, mediul interior. El este reprezentat de toate obiectele ce-l compun: mobile, obiecte de arta, draperii si nu numai.

Scopul fundamental al Feng Shui-ului Traditional Chinezesc este ca prin aplicarea unor tehnici si respectarea unor principii sa creeze armonie si echilibru intre om si mediul sau inconujurator. Esential este sa te simti bine fie ca este vorba de propria ta casa, la serviciu, intr-un parc sau intr-o sala de conferinte.

Particularizand aplicarea feng shui la o locuinta, putem spune ca la aceasta armonie dintre casa locuita si cel care locuieste in ea, se poate ajunge prin aplicarea de remedii (doar acolo unde este cazul), rezultate in urma unor calcule foarte exacte ale Scolii Stelelor Zburatoare. Care ar putea fi acestea?
– alegerea culorilor tapiteriei, zugraveala peretilor amplasarea lampilor, a vazelor, a obiectelor de arta, belsugul sau absenta florilor, ordinea desavarsita etc. In aceasta armonie, conteaza si micile amanunte daca ele sunt puse in locul potrivit.

Nu putem schimba lumea si nici destinul, dar il putem modela. Avem puterea de a crea armonie si echilibru in micul nostru univers. Acest univers este reprezentat de propriul tau mediu in care vietuiesti. La ce bun sa te mai intereseze ostilitatea, gusturile, aprecierile diferite ale altora, din moment ce poti citi o carte care iti place sub o lampa al carui abajur te binedispune?