,,Alegerea gresita in cariera, este exact ca o boala, a carei diagnosticare a fost gresit data’’ – Muchery Trecand peste ideea ca multi isi aleg la intamplare un serviciu, majoritatea se intreaba: ,,Ce job mi s-ar potrivi cel mai bine?” Ei bine, uneori constient, alteori inconstiet, cautam mediul (job-ul)care ni se potriveste. Acolo ne manifestam cel mai bine caracterisiticile si abilitatile. Cum ne putem da seama de acest lucru? Unicul obiect capabil sa dezvaluie clar si precis inclinarile profesionale ale fiecarui om, este CARACTERUL.

BaZi – stiinta care studiaza caracterele BaZi este o stiinta practica, o forma de educatie a carei tinta trebuie sa fie stimularea si perfectionarea insusirilor innascute ale omului. De aceea ma incumet a spune ca este o stiinta care studiază si caracterele.Spun asta, deoarece consultatia BaZi te ajuta sa obtii informatii despre caracterul persoanelor.

Cerintele jobului Astazi, un angajat trebuie sa fie o persoana comunicativa, cu abilitati de leader, sa emane responsabilitate, capacitate organizatorica, sa construiasca si sa dezvolte relatii. Sunt si alte job-uri care nu implica anumite specializari sau competente foarte stricte. Tu in care categorie te incadrezi? Si cum alegerea unui job este strans legat si de caracterul tau, o analiza BaZi te ajuta sa descoperi raspunsuri la intrebari: – calitatile pe care le afisez sunt doar de suprafata? – ce impresie am lasat la interviu? – lucrez mai bine de acasa sau de la birou? – ma angajez sau imi deschid propria firma? – am charisma? – care sunt calitatile ascunse pe care nu mi le-am descoperit?

Gaseste-ti placerea principala Chiar daca se cauta angajatul perfect, acesta nu exista. Indiferent de cerinte, aplica catre o orientare corecta in cariera in care sa-ti gasesti placerea principala. Conditia ca sa izbutesti in viata, e sa-ti placa sa muncesti. Ramane sa-ti alegi cariera care sa ti se potriveasca, caci mai tarziu apar deziluziile si suferintele. Pentru asta analizeaza-ti propria harta BaZi in modul cel mai realist. Caracteristicile tale dominante sunt cele catre care trebuie sa te orientezi. Apoi asigura-te ca le vei acorda atentia cea mai mare si ca le vei aplica in practica.