Acestea apar tocmai pentru a invata cum sa gandim, pe ce sa ne bazam, cum sa procedam. Toate aceste lucruri ne servesc pentru a ne conduce spre o mai buna intelegere a lucrurilor, o intelegere mult mai larga, mai adevarata. Ceea ce trebuie sa facem noi oamenii, este sa observam toate acestea, altfel vom suferi mereu. Daca vom invata ca tot ceea ce se petrece cu noi, cu viata noastra, reprezinta o ocazie pentru a urca mai sus pe scara evolutiei noastre, atunci vom fi fericiti.

Multi dintre noi abandoneaza lupta cu el insusi, cu prezentul in care traieste si doreste sa stie ce-i harazeste viitorul, cum ii va merge viata de acum inainte. Ceea ce facem noi in aceste cazuri, nu reprezinta decat altceva decat amplificarea continua a motivelor de revolta, de plangeri continue, un abandon al luptei, lasandu-ne prada hazardului.

Trebuie sa ne obisnuim sa gandim, sa judecam, sa invatam, sa studiem.

Este adevarat ca metoda ,,Cele Patru Coloane ale Destinului” ne permite sa obtinem informatii legate de viata noastra si despre viitor. Ceea ce ar trebui sa ne preocupe mai mult, este o intelegere mai buna a propriei noastre persoane. Ar trebui sa ne folosim mai inteligent timpul pentru a ne cunoaste mai bine pe noi, propria sanatate, personalitatea, posibilitatile pe care le avem pentru a intelege prezentul.

Oamenii ar trebui sa observe bogatiile pe care le au, posibilitatile, libertatea. De cele mai multe ori, libertatea pe care o avem o folosim pentru a ne plicitisi, in loc sa o folosim inteligent preocupandu-ne de prezent. In loc sa privim prezentul noi ne ingrijim de viitor!