In metafizica chineza BaZi, Lemnul reprezinta cresterea, progresul si activitatile. Lemnul Yin din corpul uman este corelat cu gatul, sira spinarii, spate si ficat. Lemnul  Yin este deseori comparat cu o floare sau o ramura a unui copac, care este fragila si usor de indoit si rupt. De aici, oamenii de Lemn Yin sunt mai moderati si flexibili, usor adaptabili la circumstante, sunt in general artisti cu maini si degete indemanatice, buni la cantat la instrumente sau in arte manuale, precum cusutul sau croitoria.

Drept urmare, ei au tendinta sa fie artisti sau indemanati in arte mestesugaresti si moda. Artisti faimosi ai Lemnului Yin ii includ pe Nicole Kidman si Madonna. Reprezentanti de seama ai modei precum Coco Chanel si Yves Saint Laurent sunt de asemenea Lemn Yin. Cu toate acestea, oamenii de Lemn Yin vor suferi cu usurinta de leziuni, in special la gat, oasele spatelui si oasele mici. De exemplu, Nicole Kidman a suferit de osteoporoza si si-a rupt coastele, iar Madonna a cazut de pe cal si si-a rupt coloana de ziua ei in anul 2005. Exemple faimoase de oameni de Lemn Yin sunt Lady Diana, Madonna, Nicole Kidman, CoCo Chanel, Julia Roberts, Sheryl Sandberg, Prince William, John Travolta, Mick Jagger, John Lennon, Hugh Jackman, Malala ……

Elementul Lemn simbolizeaza in esenta Bunatatea in cele Cinci Calitati ale oamenilor, si ei sunt sinceri si nu-si abandoneaza principiile. Lemnul Yang este mult mai rezistent insa Lemnul Yin este mai flexibil si moderat, mult mai usor de adaptat la schimbarile de mediu si urmeaza diferite cai pentru a-si atinge scopurile. Sunt oameni pe care te poti baza si prieteni de incredere, dar pot face compromisuri pentru a-si atinge scopul pe termen lung.

Un bun exemplu este Mick Jagger, el a fost cel mai de succes star rock timp de 50 de ani si a fost in inchisoare pentru posesie de droguri in 1967, dar cu toate acestea a mentinut o imagine energica, sanatoasa la varsta de 70 de ani cu o buna disciplina in antrenarea fizica, yoga, balet si o dieta vegetariana. Chiar si cand era un star rock de succes in anii 1960, el si-a terminat majoritatea studiilor la Scoala Londoneza de Economie. Este spiritul puternic versatil, flexibilitatea si spiritul de adaptare al Lemnului Yin care contribuie la o asemenea tinerete si succes vesnice.

Oamenii de Lemn Yin nu sunt agresivi, dar sunt mai capabili sa negocieze si sa faca si compromisuri. Deci este un an mult mai dedicat pentru a va abtine de la actiuni agresive si pentru a sta relaxati si a incerca sa gasiti cele mai bune solutii de compromis. Ar trebui sa fie un an mai bun pentru a rezolva conflicte internationale, precum disputa de teritorii si luptele politice.