,,Toate aceste exemple arata prezenta unor ciocniri grave intre metalul yin şi lemnul yin. Elementele metal si lemn mai sunt asociate si cu moartea prin spanzurare, motivul fiind acela ca metalul este asociat cu capul, gatul si organele respiratorii, in timp ce lemnul este o franghie. Deci ciocnirea dintre metal şi lemn mai simbolizeaza si o franghie in jurul gatului.

Un exemplu este cel al designerului Alexander McQueen care s-a spanzurat pe 11.02.2010 iar la aceasta data s-au resimtit puternice influente ale lemnului si metalului.

In mai 2010 un atac grav cu cutitul s-a produs intr-o resedinta din Hong Kong si de asemenea alte cateva atacuri cu cutite in scoli din China au pus in pericol viata elevilor.

Mai 2011 este luna metalului yin, prin urmare elementul metal yin ar putea fi raspunzator pentru astfel de incidente de injunghiere. In aprilie 2010 au fost multe dezastre care au avut legatura cu companii aeriene.

Pe 10 aprilie, presedintele Poloniei impreuna cu sotia sa si numerosi ofiteri au pierit intr-un accident de avion in Rusia. In aceeasi zi un elicopter plin cu practicanti de snowboarding s-a prabusit in apropierea Rusiei.

Pe 13.04 un avion Cathy Pacific a luat foc la aterizare, in Hong Kong, intre 16.04 si 20.04 spatiul aerian european a trebuit sa fie inchis din pricina cenusei vulcanice provenind de la o eruptie vulcanică din Islanda. De asemenea, pe 21.04 un avion al liniei Phillipine Interisland s-a prabuşit in drum dinspre Cebu spre Pampanga.

Nu este deloc o coincidenta ca toate aceste dezastre aeriene s-au petrecut in luna aprilie a anului 2010. Ideea este ca industria aeronautica face parte din categoria elementelor focului, astfel ca atunci cand elementul focului este foarte slabit sau lipseste, ar putea aparea o problema pentru aceasta industrie.

2010 a fost anul metalului peste lemn, şi există doar putin foc ascuns in interiorul elementului lemn. Dar aprilie 2010 a fost o luna de metal puternic, metalul fiind sustinut de pamant; in aceasta luna, metalul puternic a dominat complet lemnul, astfel ca pana si focul ascuns din lemn a fost stins. De asemenea, metalul puternic ce ataca lemnul este responsabil pentru explozia de la platforma petroliera BP de pe 20.04 care a provocat un dezastru ecologic. Aceasta este, iarasi, efectul metalului ce ataca lemnul, care este simbolul copacului – mediul inconjurator.

O data cu intelegerea acestor aspecte, ar trebui sa ne asteptam la aparitia unor astfel de intreruperi ale traficului aerian şi probleme de mediu si in 2011. In 2011 lunile precum iulie, septembrie sau octombrie sunt luni in care metalul ar putea fi deosebit de puternic iar lemnul va suferi mai multe esecuri.”