Feng Shui a luat nastere din necesitatea oamenilor de a-si imbunatati viata, de a trai in armonie natura, de a-si conserva si imbunatati sanatatea. Acesta este scopul pentru care a fost descoperit si in timp  imbunatatit acest sistem. Faptul ca arta feng shui a reusit sa parcurga mii de ani, reprezinta valoarea lui. Daca rezultatele in urma aplicarii si experimentarii sale practice nu ar fi existat, aceasta stiinta ar fi disparut.

6000 de ani au fost indeajuns pentru ca stiinta feng shui sa treaca testul timpului si sa treaca de la stadiul de superstitie la cel de imbunatatire a calitatii vietii. Important este ca toti cei care apeleaza la  feng shui sa creada in beneficiile pe care acesta le poate aduce.

Feng Shui – un moft, un trend sau o sursa de a face bani?

Motivul descoperii l-a reprezentat imbunatatirea vietii. In tarile cu traditie feng shui acest obiectiv este determinant. Din pacate, in occident, lipsa unei informari corecte asupra ceea ce trebuie sa fie feng shui, conduce la diluarea acestei stiinte.

Astazi rolul pentru care a fost descoperit si imbunatatit feng shui, este reorientat catre alte interese umane. Oamenii sunt mai mult interesati de obtinerea intereselor materiale si mai putin de crearea unui spatiu benefic si armonios.

,,Diluarea’’ scopului central pentru care a fost descoperit feng shui, produce mult rau. Accentul se pune mai mult pe vanzarea asa-ziselor remedii care pot fi intalnite in diverse magazine si mai putin pe potentialul energetic al stiintei feng shui.

Si totusi Feng Shui a dainuit atata vreme datorita beneficitatii lui. Trebuie sa remarcam ca a fost atat de bine tinut secret, incat in Occident a aparut doar la inceputul anilor ’90. Daca ar fi fost doar un simplu moft de moment, oare ar mai fi ajuns el la varsta de 6000 de ani?

Feng shui nu este nici moft, nici trend si nici nu reprezinta o fita care ,,da bine’’. Cu atat mai putin o sursa din care poti face bani.