Capra reprezinta un element de pamant puternic. In metafizica chineza luna iulie este cea in care elementul pamant este cel mai puternic, sustinut de Focul verii. In interiorul elementului reprezentat de animalul Capra stau ascunse Focul Yin, Lemnul Yin si Pamantul Yin. Deci energia Focului inca exista si anul inca este favorabil energiilor de afaceri, calatoriilor cu avionul, sporturilor, exercitiilor, distractiei, restaurantelor.

Focul reprezinta si optimismul, care va continua sa conduca economia si piata de capital. Se anticipeaza ca in 2015 recuperarea economica din SUA si Europa va fi sustinuta si va continua. Deoarece sunt mai putine conflicte serioase decat in 2014, atomosfera economica va fi mai stabila si mai sigura, cu mai putine fluctuatii dramatice.

Cu siguranta, puternica energie de pamant a Caprei va aduce de asemenea dezastre, cutremure, alunecari de pamant, avalanse, prabusiri de cladiri, etc. Cutremurul devastator 311 din Japonia din 2011 a avut loc de asemenea in ziua Taurului si ora Caprei. Este o absenta totala a apei in Capra, deci pamantul foarte uscat va fi o cauza a Focurilor in padure, uragane, taifunuri si shimbari drastice ale vremii.

Capra este “cimitirul lemnului” si nu este favorabil pentru plante, copaci si mediu. De aici si problema incalzirii globale legata de dezastre severe ale vremii care va continua si se va andanci si, de asemenea, vor fi si dezastre naturale in 2015. Nu pot fi eliminate in totalitate dezastrele nucleare, aeriene sau poluari ale marilor, care vor duce la distrugerea serioasa a mediului inconjurator.

Pamantul uscat simbolizeaza de asemenea si drumul, asemenea ani manifestand mai usor accidente serioase in traficul de pe drumuri, deci ar trebui ca oricine sa fie atent si sa se abtina de la a conduce masini. Faimosul accident de masina care a condus la moartea actorului Hames Dean a avut loc pe 30.09.1955, care este de asemenea un an al Caprei de Lemn Yin. Lady Diana a murit intr-un accident de masina in 1997 si ea este de asemenea nascuta in ziua Caprei de Lemn Yin. Pe 11.06.1955 – anul Caprei de Lemn Yin, a avut loc un accident serios in cursa de masini Le Mans si a avut 83 de morti si cel putin 100 de raniti.