Ceea ce trebuie sa ne ingrijoreze anul acesta sunt catastrofele naturale ca inundatiile si cutremurele. Apa reprezinta puternicul ocean iar Dragonul puternicul pamant, deseori asociat cu zguduiri ale sale, cutremure. In istorie, cele mai serioase cutremure s-au inregistrat in Anii dragonului. In urmatoarele randuri, sunt ultimii 5 ani ai Dragonului in care au fost inregistrate cutremure foarte puternice:

1952  (Dragonul de  Apa)
21/7          California                        Magnitudine: 7. 5
4/11          Kamchatka USSR          Magnitudine: 8.25

1964  (Dragonul de Lemn )
27/3           Alaska                             Magnitudine: 9.2
16/6           Niigata Japan                Magnitudine: 7.6

1976   (Dragonul de Foc )
28/7           Tangshan China          Magnitudine: 7.8

1988 (Dragonul de Pamant )
21/8            Nepal                               Magnitudine: 6.6
7/12            Leninakan Russia       Magnitudine: 6.9
2000  (Dragonul de Metal )
25/11             Azerbaijan                Magnitudine: 7
4/6                 Sumatra                      Magnitudine: 7.9

Pe lista cutremurelor care au avut loc in Anul Dragonului se afla si cel mai mare cutremur inregistrat vreodata, cu o magnitudine de 9.2 pe scara Richter, care a avut loc in Alaska, in anul 1964, dar si cel mai destructiv cutremur, in 1976, care a avut loc in Tangshan, China si a omorat 250.000 de oameni. De aceea, este destul de logic sa ne asteptam in Anul Dragonului 2012 la cutremure serioase de pamant.

In metafizica chinezeasca, termenul Dragon simbolizeaza sirurile masive de munti, enorma energie a intinderilor si este un element puternic de pamant. Asadar, un Dragon activ indica puternice miscari ale pamantului. De asemeni, Dragonul si Cainele sunt simboluri ale Portilor Raiului si ale Iadului.

Dintre cele 12 semne care intruchipeaza animale, Dragonul si Cainele sunt considerade ca locuri straine, zone pline de mister, unde „nobilii” nu se vor prezenta de buna-voie. „Nobilii” sunt zeitati binevoitoare care pot proteja oamenii de ghinion. Dar in anii Dragonului si ai Cainelui, nu exista asemenea ingeri ajutatori care sa salveze oamenii de la tragedii ca dezastrele naturale care au o rata a mortii ridicata sau efecte daunatoare.

Lista cu exemple de dezastre serioase care au avut loc in orele Dragonului sau ale Cainelui

Tsunami-ul din 2004 26/12 din Asia de Sud, care a venit in ora Dragonului, la 8.30.

Atacul terorist din 9/11 asupra World Trade Center, New York, a avut, de asemeni, loc, in ora Dragonului, la 8.40.

Masacrul turistilor din Manila, Hong Kong, in 2010, s-a desfasurat la ora 7.30, ora Cainelui.

Asadar, anul Dragonului are un inteles ciudat, spiritual, care poate aduce evenimente foarte grave, posibil cauzate de dezastre naturale.

Daca Dragonul si Cainele apar impreuna in Cei Patru Stalpi ai Destinului, acea persoana poseda deseori un al 6-lea simt, acesta fiind un fenomen comun atunci cand ne uitam la data de nastere a atletilor, deoarece ei au nevoie de un simt special pentru a fi castigatori in curse.

Oameni faimosi care au o asemenea calitate datorata Dragonului si Cainelui sunt Bruce Lee, Jet Li, Maria Sharapova, Li Na, David Copperfield sau Vladimir Putin.

Sursa: raymond-lo.com