In calendarul Hsia, anul Caprei, este simbolizat prin doua elemente – lemnul yin in partea superioara si pamantul in partea de jos, adica lemn deasupra pamantului. Conform celor doua cicluri de creatie si distrugere, lemnul cucereste pamantul. Deci aceste doua elemente se lupta intre ele, se ,,distrug’’ unul pe celalalt.

Teoretic asta inseamna dizarmonie intre doua elemente ce se lupta unul cu altul. Prin urmare in 2015 este posibil sa apara conflicte si inclestari internationale. Insa comparativ cu alte inclestari, acestea vor putea fi mult mai usor rezolvate in 2015 prin compromisuri si concesii. Acest lucru este posibil datorita naturii elementului lemn care fiind asociat cu o floare, are capacitatea de a fi flexibil, de a se modela mai usor in diferite directii.

Lemnul Yin simbolizeaza de asemenea si ramurile mici ale arborelui, mladitele care nu sunt atat de rigide, rezistente, incapatanate. Ele se pot adapta mai usor unor situatii schimbatoare. Cu un astfel de caracter, te poti astepta ca 2015 sa fie mai putin violent, precum 2014, care a reprezentat acel copac incapatanat, rezistent, puternic in principiile sale si care a refuzat sa se indoaie.

In 2015 caracterul mai flexibil si moderat al lemnului, faciliteaza ajungerea la un acord intre interesele contradictorii. Ca atare, va fi mai usor sa se ajunga la solutii si tratate pentru rezolvarea conflictelor si luptelor.

In calendarul vestic, capra semnifica luna iulie, cand este inca sezonul cald de vara, iar energia focului este inca foarte puternica. In interiorul caprei gasim focul yin丁, pamantul yin 己 si lemnul yin乙. Acest pamant de vara este unul uscat, fara apa care poate hrani lemnul.

Capra este de asemenea considerata unul din cele 4 cimitire, in care energia focului incepe sa scada si sa faca loc energiei toamnei (metalul).

Ultimele doua razboaie din Golf in deserturile din Orientul Mijlociu, au inceput in 1991 si 2003 care sunt ani de Capra. In aceste razboaie, mii de militari americani au luptat cu inversunare in deserturile arabe din Orientul Mijlociu pentru a elibera Kuweitul in 1991 si participat la invazia Irakului in 2003. Cu prefiguratele amenintari ale ISIS in Irak si Siria nu ar trebuie sa ne mire ca un alt razboi in Golf se va declansa in 2015.