Caracterul chinezesc pentru Apa este un „ocean puternic” care poate simboliza, de asemeni, calitatile unei persoane entuziaste, energice, curajoasa, puternica si putin impulsiva. Apa, in general, este asociata cu inteligenta si indemanarea. Asemenea calitati sunt gasite deseori in performanta oamenilor in arta, dar si la oamenii care iubesc sa exploreze idei inovatoare.

Oamenii care sunt nascuti intr-o zi aflata sub semnul elementului Apa, deseori arata curaj si putere. Un exemplu tipic de om celebru nascut sub semnul Apei este Ludwig von Beethoven. El a fost o persoana puternic marcata de elementul Apa, reflectand in muzica sa enorma energie a oceanului. O alta persoana faimoasa nascuta sub semnul Apei este Bill Gates. Fara inteligenta si curajul, puterea si entuziasmul sau, nu ne-am fi bucurat de computere in ziua de azi.

Alte exemple de persoane faimoase nascute sub Apa sunt Tom Cruise, Warren Buffet, Paul McCartney, Kate Middleton, Prince Henry, Gwyneth Paltrow, Michael Douglas, Freddie Mercury, Joan Jett si Ai Wei Wei. Acesti oameni au dat dovada toti de curaj, inovatie si au devenit modele. Pe langa oameni de afaceri cu idei noi si artisti faimosi, de asemeni, acestia sunt deseori entuziasti in studierea stiintei chinezesti a Feng Shui si metafizica. Cei nascuti sub semnul Apei au un foarte mare entuziasm, si vor sa exploreze si sa adune noi cunostinte.

Ultimii 2 ani, 2010 si 2011 sunt anii in care metalul a atacat lemnul. Deoarece lemnul este un simbol al copacilor si al naturii, au fost distrugeri serioase in mediu, ca scurgerile de petrol din Golful Mexicului in 2010 sau criza radioactiva nucleata de la Fukushima in 2011. Asadar, influenta acestor doua elemente s-a terminat, si in anul 2012, Apa si Pamantul nu mai sunt atat de daunatoare mediului. In fapt, amandoua elementele sunt benefice pentru cresterea copacilor si, de aceea, ar trebui sa vedem un progres in protectia mediului.

Totusi, apa deasupra pamantului arata noroi si creeaza circumstante bune pentru raspandrea virusilor si a epidemiilor. In ultimul an al Apei, 1952, 58.000 de cazuri de poliomelita au fost inregistrate in USA. In acest an ne putem astepta la boli precum malaria, intoxicatii alimentare, probleme ale stomacului si rinichiului. In medicina chinezeasca, rinichiul este reprezentat prin Apa.

Dragonul este un element de pamant care simbolizeaza muschii si celulele. Un exces de elemente de pamant este un semn al cancerului. Absenta focului din anul acesta este, de asemeni, nefavorabila celor care au probleme la inima.

Companiile aeriene intra in categoria elementului Foc, asadar, cand focul este slab sau absent, acestea ar putea avea probleme. Stiind acest lucru, ar trebui sa ne asteptam, de asemeni, la prabusirea unor companii aeriene. Si probleme ale mediului se pot intampla in 2012, datorate lipsei totale a focului in perechea Apa – Pamant. Asadar, acest an nu este favorabil zborului cu avionul si ne putem astepta la un numar mare de accidente aviatice in lunile Iunie, Iulie si Octombrie.

Sursa: raymond-lo.com