,,Daca as fi intrebat despre Feng Shui, personal as recomanda introducerea acesteia ca disciplina de studiu in scoli’’ – Raymond Lo

Feng  Shui – Arta de a comunica schimbarea

Lucrarea ,,Feng Shui – arta de a comunica schimbarea’’ este o premiera in Romania. Ea reprezinta singura lucrare prezentata in sistemul de invatamant romanesc, in mediul universitar, care abordeaza arta Feng Shui ca metoda de imbunatatire a educatiei tinerilor, elevilor si studentilor.

Astazi aceasta lucrare reprezinta baza proiectului educational conceput si prezentat la nivel national de catre ,,Arta Feng Shui Romania”. In acelasi timp el este parte integranta a programului de dezvoltare personala ,,Arta de a-ti face viata mai frumoasa’’.

Lucrare de masterat – Feng Shui – Arta de a comunica schimbarea

Autenticitatea lucrarii       Lucrarea de masterat          Interiorul lucrarii

Am considerat ca arta Feng Shui poate completa foarte bine cunostintele despre viata acumulate de elevi la scoala, la liceu, la facultate, precum si cunostintele adultilor interesati de programele de dezvoltare personala.

Proiectul educational Feng Shui

In anul 2009 a aparut ideea proiectului educational. Increderea in Feng Shui, schimbarile majore pozitive din viata noastra, experienta dobandita prin consultatii, cursuri si seminarii, au determinat Biroul ,,Arta Feng Shui Romania”, sa propuna Feng Shui ca forma de educatie in randul celor interesati de bani, sanatate si relatii armonioase.

Prima lucrare de master Feng Shui din invatamantul universitar din Romania

Informatiile din cursurile profesorului nostru Raymond Lo au reprezentat baza.

Lucrarea de masterat ,,Feng Shui – Arta de a comunica schimbarea” a fost intocmita, prezentata si sustinuta de Valentina Ciupitu in februarie 2011. Aceste eveniment deosebit a avut loc la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, sub indrumarea prof. univ. dr. Grigore Georgiu, seful catedrei de Filosofia Culturii.

In conformitate cu declaratia de autenticitate, este considerata singura lucrare Feng Shui, prezentata ca forma de educatie a copiilor, tinerilor si adultilor, sustinuta intr-un sistem de invatamant superior din tara sau strainatate.

Lucrarea a fost prezentata ca o filosofie de viata, o modalitate de imbunatatire a aspectelor vietii tale si de intelegere a propriei persoane. Teoria lucrarii are la baza exemple practice demonstrand starea de armonie care inseamna sanatate, prosperitate financiara si relatii mai bune cu cei din jur.

De ce aceasta lucrare? Astazi omenirea trece printr-o perioada majora de schimbare. Este momentul in care oamenii au nevoie de educatie. Criza actuala nu este altceva decat o schimbare la nivel mondial cand au loc mari transformari.

De ce o lucrare de metafizica chineza? Deoarece filosofia de viata a acestei culturi este simpla, izvorata din viata poporului, usor de inteles si de aplicat. Este o filosofie care a rezistat mii de ani multor schimbari.

De ce a fost prezentata intr-un sistem de educatie? Din aceleasi motive pentru care personalitati marcante ale omenirii, au considerat ca educatia omului este necesara pe tot parcursul vietii sale.

Seneca afirma ca si ,,batranii trebuie sa invete”. Comenius spunea ca ,,pentru fiecare om viata este o scoala, de la leagan pana la mormant”. Nicolae lorga preciza ca ,,invatat este omul care se invata necontenit pe dansul si invata necontenit pe altii”.