Calendarul chinezesc, cunoscut drept Calendarul Agricultorilor, sau Calendarul Hsia este un sistem de o acuratete fascinanta, care nu doar inregistreaza trecerea timpului, dar este, de asemeni, si o ustensila prin care se pot face predictii despre viitor.

In Calendarul Hsia, Anul Dragonului, 2012, este simbolizat prin 2 elemente- cu apa stand deasupra pamantului. In acord cu ciclul nasterii si al distrugerii, care guverneaza relatia dintre elemente, pamantul este cel care distruge apa, astfel incat ele se afla intr-un ciclu destructiv si au un conflict intre relatii.

Acest aspect este acelasi ca in Anul Iepurelui, 2011, cand metalul era plasat deasupra lemnului, de asemeni, elemente aflate in conflict. Asemenea elemente aflate in conflict inseamna, de obicei, ca anul nu va fi unul pasnic si ca avea conflicte internationale si scandaluri.

Totusi, in 2011, metalul ar putea simboliza o arma sau un cutit, dar in 2012, conflictul pamant- apa este doar lipsa de armonie, cu mai putine implicatii razboinice si forte in conflict ca in 2011. Apa Yang de anul acesta simbolizeaza oceanul, fiind un element al puterii, fortei si al energiei puternice. Poate insemna forta distructiva a naturii, ca tsunami, sau poate fi semnul unor schimbari pe plan social, politic si economic.

Apa este, de asemeni, simbol al inteligentei, curajului, generozitatii si al caritatii. Daca energia este ghidata intr-o directie pozitiva, poate aduce o pace rapida intre progres si reforma. Elementul Pamant, sub apa, este un Dragon, care este, de asemeni, considerat ca un recipient pentru apa.

Asadar, cele doua elemente, apa deasupra dragonului, nu reprezinta un conflict serios, ca in ultimii doi ani, cand a fost metalul deasupra lemnului. In general, nu ne putem astepta la pace totala in 2012, dar nu vor fi atatea lupte violente si ciocniri de putere ca in anii metalului si ai lemnului, 2010 si 2011.

Sursa articol:raymond-lo.com