Tsunami-ul bancar si financiar inceput in 2008 este generat in mare parte de absenta elementului foc si de prezenta elementului apa dominant, care a generat frica. Sistemul bancar este element metal si are nevoie de foc pentru a fi topit in unelte utile.

Finantele si bursa de valori sunt legate de foc, care genereaza optimism. Ca atare, absenta completa a elementului foc din 2008 si 2009 este responsabila pentru scaderea economica si criza bancara. Totusi, Tigrul din 2010 a fost mama si samanta focului si un element esential al penalizarii de foc.

Prin urmare am fost martorii unei reveniri puternice a economiei si a unei imbunatatiri in ceea ce priveste optimismul. Aceasta stare va dura pana in 2011, pentru ca iepurele de lemn poate sa sustina focul in continuare, dar puterea Iepurelui este mult mai mica decat a Tigrului de a genera foc. Deci vor exista incetiniri si un recul in sectorul financiar in toamna anului 2011.

Sectorul industriei high tech, asa cum este prezentat de NASDAQ, am precizat ca intreaga industrie este reprezentată in principal de elementul metal. Prin urmare, prosperitatea industriei high tech necesita prezenţa puternica a elementelor apa si lemn, simboluri ale productivităţii si banilor pentru industriile legate de elementul metal.

In 2011, elementul lemn, insemnand banii si profitul pentru industria high-tech, nu este slab, ci este ascuns in spatele metalului. De asemenea lipseste apa care sa sustina lemnul. Astfel se poate anticipa ca anul de lemn poate oferi anumite sanse de profit pentru activitatile gen internet sau high-tech. Absenţa apei si suprimarea lemnului sub metal mai poate insemna si activitati fara profituri materiale substantiale. Iar competitia este foarte puternica, ceea ce va afecta profitabilitatea industriei high tech.