Anul calendarului chinezesc are un ciclu de 60 de ani. Acest lucru inseamna ca noi am experimentat acelasi an al lemnului yang peste cel al calului in 1954 si 1894. Ambii ani au fost celebri pentru bataliile feroce ale razboiului Indo-Chinez si al celui Sino-Japonez.

Cu toate acestea, in anii precedenti de lemn si cal, 1894 si 1954, au existat, de asemeni, inovatii pozitive care au adus imbunatatiri in stilul de viata. Coca Cola a inceput si fie distribuita in sticle in 1894, iar Comitetul International Olimpic a fost fondat in acelasi an.

In 1954, primul submarin nuclear a fost lansat in Statele Unite ale Americii, primul TV color a fost fabricat de catre RCA, Texas Instrument a produs primul tranzistor radio comercial, prima centrala atomica din lume a fost deschisa in apropierea Moscovei in luna Iunie si a avut loc zborul inaugural al Boeing 707, in Iulie.

Muzica energiei de foc – Rock and Roll a inceput sa fie popular in 1954, atunci cand Bill Haley and His Comets a lansat “Rock Around the Clock”. Primul exemplar al revistei Sport Illustrated a fost publicat in anul 1954, in Iulie.

Desigur, precedentii ani care au apartinut semnului de lemn de foc nu au avut doar realizari, ei fiind marcati, de asemeni, si de unele dezastre de foc si razboaie. In afara razboiului Indo-Chinez si Sino-Japonez, au existat epidemii serioase de ciuma bubonica in Sud-Estul Chinei, in 1854, dar si incendiul imens din Hickley, Minnesota, in luna Septembrie, unde au murit 450 de persoane. Totodata, exista date care atesta prezenta unei greve din partea unor croitori, care a izbucnit in orasul New York, cerand conditii de munca mai bune, in Septembrie 1894.

In anul 1954, Uniunea Sovietica a testat o bomba termonucleara pentru prima data, a izbucnit un foc pe nava USS Bennington, murind 103 de marinari, si au fost multe accidente aeriene si pe mare, uragane, alunecari de teren, si asa mai departe. Au fost multe celebritati, superstaruri si persoane faimoase, ce au fost nascute in ziua lemnului Yang, in afara celor mentionate mai sus, multe dintre ele fiind staruri de cinema, cantareti, muzicieni si oameni de afaceri ce au apartinut categoriei lemnului Yang. Daca ar fi sa numim cativa: Elvis Presley, Bruce Lee, Jimi Hendrix, Kiera Knightly, Kiefer Sutherland, Condoleeza Rice, Angela Merkel si Mr. Li Ka Sing. In afara de a fi niste persoane cu principii si o integritate puternica, acestea vor poseda avantajul cuceririi pamantului, ce este reprezentat de elementul bani.

Si in calendarul chinezesc cu 12 animale, elementele de pamant apar de 4 ori, fiind reprezentate de dragon, caine, bou si capra, de doua ori mai multe decat celelalte elemente. Acest lucru inseamna ca persoanele care sunt nascute in zi de lemn vor avea de doua ori mai multe sanse sa aiba noroc in privinta banilor si acest lucru pare sa fie un avantaj mare fata de celalalte elemente.

Asa cum pamantul reprezinta bani pentru persoanele nascute in zi de lemn si este asociat cu proprietatile si casele, majoritatea oamenilor de afaceri, in special cei celebri din Hong Kong, sunt nascuti intr-o zi de “lemn Yang”. Cel mai bun exemplu este Mr. Li Ka Shing, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta, nascut intr-o zi de lemn yang, avand o sumedenie de elemente de pamant in cei patru piloni. La nivel mondial, cel mai bun exemplu este cancelarul german Angela Merkel, care a fost nascuta pe 17/ 7/ 1954 si este considerata a fi cea mai puternica femeie din lume, si a 2-a cea mai de succes persoana, conform revistei Forbes. Fiind liderul Uniunii Europene, ea are o influenta foarte mare cand vine vorba de conturarea politicii europene si impune unele masuri dure de austeritate in manevrarea crizei Europene. Ea a aratat principii dure si necompromitatoare ale lemnului yang, un exemplu tipic fiind reprezentat de faptul ca ea a prezentat Premiile Media M100 ca o caricatura daneza, care a ofensat comunitatea musulmana prin desenul ce il reprezenta pe profetul Muhammad.

Un alt exemplu tipic de persoana nascuta in zi de lemn yang este celebrul Bruce Lee. El a fost nascut pe 17/ 11/ 1940 si lumea l-a cunoscut dupa ce a fost lansat filmul “Fist of Fury” in 1972, unde a jucat rolul lui Chen Zhen, care a luptat impotriva japonezilor pentru a proteja onoarea chinezilor in fata agresiunii straine. Imaginea eroica a nationalismului si principiile puternice privind urmarirea justitiei reprezinta, in mod exaxct, caracterul lemnului Yang. La sfarsitul filmului, el a fugit, cu mainile goale, inspre soldatii care l-au inconjurat si care au deschis focul. In acest fel sunt oamenii care apartin semnului de lemn yang, care stau ferm pe principiile lor si refuza sa renunte si sa faca unele compromisuri.

O alta imagine a lemnului yang poate fi gasita in serialul 24. Actorul Kiefer Sutherland a fost nascut pe data de 21/ 12/ 1966, ce este, de asemeni, o alta zi a lemnului yang. In acest serial, el a jucat rolul lui Jack Bauer, un agent ce lupta impotriva terorismului. Jack Bauer este un agent foarte bun, un patriot puternic, prevenind atacuri teroriste majore, pentru a salva vietile unor oameni nevinovati, el facand acest lucru cu o determinare si o convingere puternica si, adeseori, in detrimentul propriilor interese si a propriei sigurante. Patriotismul si nationalismul sunt calitati pozitive, dar, cu toate acestea, asemenea factori pot contribui, de asemeni, la conflicte internationale, in 2014.

Iti recomandam: Combinatiile calului si efectele unui an de foc puternic