Calendarul Chinezesc al Tulpinelor Ceresti si al Ramurilor Pamantesti se fundamenteaza pe un ciclu de 60 de ani. Acest lucru inseamna ca acelasi Cal de lemn Yang a fost experimentat in 1954, cu 60 de ani in urma.

In 1954, in luna mai a marcat infrangerea pe care au avut-o francezii in batalia celebra de la Dien Bien Phu in Vietnam. Daca ar fi sa ne intoarcem si mai mult in trecut, in anul 1894, observam primul razboi Sino-Japonez, ce a avut loc in August, intr-o zi de foc Yin. Aici, urmare a unei combinatii de factori, flota Dinastiei Qing Beiyang a fost distrusa aproape in totalitate de catre trupele Japoneze, in luna Septembrie.

Avand asemenea conflicte serioase in istorie, in precedentii doi ani ai Calului de lemn Yang, nu poate fi exclusa posibilitatea unui razboi puternic in 2014.

Caracterul chinezesc pentru lemnul Yang este simbolizat printr-un trunchi de copac si poarta semnificatia, inradacinarii, al penetrarii pamantului. Astfel, experientele trecute arata ca anul lemnului yang poate avea mai multe incidente de atacuri cu meteoriti.

– in 1994, anul cainelui de lemn yang, cometa Shoemaker a cazut pe Jupiter, facand un crater la fel de mare precum Pamantul
– in 1954, un meteorit de 4 kg a cazut intr-o casa din Alabama
– in 2004, un meteorit de 1.3 kg a cazut pe o casa din Noua Zeelanda

In special in anul 2014, lemnul Yang sta pe un calul in flacari. Focul este elementul care agreseaza lemnul, il arde. Drept urmare oamenii in acest an, se vor enerva foarte usor, vor fi impulsivi, ceea ce va da nastere unor conflicte. Deci, acesta este un an in care oamenii ar trebui sa se abtina, (pe cat posibil), de la actiuni agresive si sa incerce sa gaseasca cele mai bune solutii.

In afara de luptele politice, se pare ca, in fapt, comportamentul lemnului Yang va aduce, necesitatea imbunatatirii conditiilor de munca si marirea nivelului salarial. In acest mod activitatea economica si in special cea industriala va creste.

Iti recomandam: Un an incins