….. Continuare de la Previziuni economice

In 2011 Iepurele este lemn pur si nu este foarte puternic pentru a genera foc, asa cum o face tigrul Tigrul. Ca urmare, economia nu se va dezvolta la fel de repede ca in anul Tigrului, insa focul din vara va fi puternic pentru ca va fi sustinut de lemn. Bursa va continua sa fie activa si vibranta in cea mai mare parte a anului. Avand in vedere apa puternica din anul 2012, trebuie sa fim avertizati in legatura cu unele situatii de recul in toamna anului 2011, incepand cu lunile august si octombrie.

Elementul metal al anului 2011 va aduce prosperitate industriilor legate de elementul foc si productivitate activitatilor legate de elementul pamant, pentru ca focul cucereste metalul, astfel ca metalul este simbolul banilor pentru industriile legate de foc, printre care se numara finantele, industria spectacolului si energetica.

Elementul pamant produce metalul, iar metalul este rezultatul si productivitatea pentru industriile legate de elementul pamant. Prin urmare un an de metal va aduce un spor in activitatile legate de elementul pamant, adica imobiliare, hotelier, minerit, asigurari.

Pe locul doi s-ar putea situa activitatile legate de elementul apa, pentru ca pentru apa iepurele de lemn este elementul creativitatii. Activitatile legate de apa sunt transporturile navale, industria bauturilor, transportul si comunicatiile.

Activitatile legate de metal sunt cam nesigure pentru ca pentru elementul metal, un an de metal reprezinta furtul de bani sau competitia. De asemenea, metalul are nevoie de foc pentru a fi topit si transformat in unelte, iar absenţa focului în 2011nu va fi favorabila metalului.

In această categorie intra sistemul bancar, utilajele, inalta tehnologie, productia de automobile. Deci in anul 2011vom fi martori la o revenire in domeniul financiar şi imobiliar.

Industriile care vor avea de suferit vor fi cele legate de elementul lemn. Aici intra prelucrarea lemnului, producţia de mobila, textilele, industria modei, a hartiei, presa, ziarele si revistele si noua industrie a protectiei mediului, care intra tot in aceeasi categorie. Industriile legate de elementul lemn nu vor fi avantajate in anul 2011 pentru ca nu este prezent elementul pamant pe care sa-l cucerească si nici foc la suprafata pe care sa-l producă lemnul.