In ceea ce priveste economia, elementul foc este forta din spatele bursei de valori. Cele cinci elemente afecteaza si dispozitia oamenilor. In general focul reprezinta bucuria, apa este frica, pamantul este meditatia, metalul este tristetea, iar lemnul este furia. Tocmai de aceea un an de foc genereaza adesea optimism si o crestere a bursei de valori, ca in anii 2006 si 2007.

In anul 2008, aparitia apei i-a facut pe oameni sa se teama in legatura cu situaţia din SUA si recesiunea. In anul 2009 am avut doar pamant peste pamant. Elementul pamant nu este temator ca apa, ci este meditativ. Asta a insemnat ca oamenii au fost conservatori si retinuti. Ca atare, a fost un an de racire constanta dar de amplificare a stabilitatii.

Focul este simbolul pietei financiare, iar focul puternic stimuleaza optimismul si mentalitatea speculativa. Fara foc investitorii nu risca si sunt conservatori. In 2009, in pofida absentei elementului foc, lunile de primavara si vara au manifestat puternice influente de lemn si foc, generand o crestere in piata imobiliara si cea de valori. Dar in anul 2010 Tigrul a purtat samanta elementului foc, ceea ce a dus la o recuperare economica puternica si o stare de optimism incepand cu lunile primaverii.

La sfarsitul primaverii au fost doua reveniri ale crizei economice in Portugalia si Grecia, dar pentru ca focul verii s-a manifestat incepand cu luna mai, piata de valori s-a recuperat rapid.

Citeste continuarea  Industrii care vor avea de suferi.