Arta Feng Shui Romania se implica in procesul de educare al elevilor si studentilor

Prin educatie se modeleaza personalitatea tinerei generatii. Ea incepe in familie, continua la scoala si se termina in societate. O educatie de buna calitate, trebuie sa se desfasoare permanent, de la primii ani de viata pana la varste inaintate.

Arta Feng Shui se implica activ in procesul de educare al elevilor si studentilor. Primul pas a fost prezentarea in premiera nationala a lucrarii de Masterat ,,Feng Shui – Arta de a comunica schimbarea’’.

Acceptarea Feng Shui ca tema de masterat si indrumarea primita din partea profesorului coordonator, confirma ca el reprezinta metoda simpla dar eficienta care poate fi folosita pentru educatia generatiilor tinere.

Descrierea proiectului

– este un proiect de educatie si cultura
– prezinta si promoveaza Feng Shui ca filosofie de viata
– se adresează elevilor si studentilor prin oferirea unui mod placut pentru petrecerea timpului liber

– pregateste studenti in arta traditionala feng shui
– proiectul este constituit din cursuri, seminarii si conferinte
– pune bazele infiintarii primei scoli de Feng Shui traditional din Romania

CURSURI

Cursul Feng Shui BAZA
Cursul Feng Shui MEDIU

SEMINARII

Ora de arta traditionala chineza
Cum ne-a schimbat Feng Shui viata
Cum alegi culoarea potrivita
Ce ar trebui sa sti despre energia universala

Evaluare a proiectului

– tipul manifestarii : program educaţional
– compatibilitate:  programul are caracter educativ
– promovarea programului – de la nivel de persoana la nivel de societate

 Scurtă prezentare a proiectului

Reperele culturale pe care le prezentam in acest in proiect, fac parte din cultura orientala chineza, Feng Shui traditiona,  Cele 4 Coloane ale Destinului, I  Ching. Toate cele 3 arte divinatorii sunt recunoscute in intreaga lume.

 Motivatia aparitiei acestui proiect

Cunoasteti modul in care astazi se face educatie in scoala, in societate, prin emisiunile radio sau tv. Tinerii si adolescentii prefera calculatorul si internetul si televizorul, considerat principala sursa de conflicte. Pasivitatea si/sau interesul scazut al televiziunilor de stat si comerciale joaca un rol negativ in dezvoltarea tinerilor.

De aceea, consideram necesara crearea de alternative pentru petrecerea timpului liber si in acelasi timp deschiderea orizontului cultural al tinerei generatii catre o alta filosofie de viata.

Scopul proiectului

Principalul obiectiv al proiectului consta in cunoasterea si revitalizarea traditiilor populare din Romania si descoperirea filosofiilor orientale.

Obiectivul specific al proiectului

Obiectivul specific al proiectului este invatarea si aplicarea practica a unei filosofii de viata. Acest proiect reprezinta un plus adus programei scolare, educatiei din familie.

Metode si noutati

Metoda pe care o propunem pentru invatarea notiunilor de feng shui, astrologie chineza si i ching, o reprezinta cursurile, seminariile si conferintele organizate sustinute de Arta Feng Shui Romania si studiul individual permanent.

Noutatea acestui proiect consta in propunerile de introducere si integrare a artei feng shui in zona de interes a tinerilor si mai ales in sistemul de invatamant romanesc particular si de stat. „Feng Shui – Arta de a comunica schimbarea”, vine intr-un moment cand lumea intreaga trece printr-o perioada de profunde schimbari, mai nou denumita criza.

Asteptari de la proiect: cresterea numarului de tineri care aplica pentru metafizica chineza ca posibilitatea de a invata sa traiasca in armonie.

Grupuri tinta si beneficiarii proiectului

Atentia noastra se indreapta catre elevi, tineri si studenti. In acest sens tinerii vor beneficia de gratuitati si tarife reduse pentru toate tipurile de cursuri, seminarii sau conferinte.

Impactul proiectului

Acest proiect are efect asupra :
– sanatatii
– relatiilor dintre tineri
– mediului inconjurator

Aplicabilitatea proiectului

Proiectul poate fi insusit si aplicat de la nivel de individ, scoala, liceu, universitate.