Calendarul Chinezesc al Tulpinilor Ceresti si Ramurilor Pamantesti dureaza un ciclu de 60 de ani. Asta inseamna ca am experimentat acelasi an al Caprei de Lemn Yin cu 60 de ani in urma in 1955, ca si acum 120 de ani in 1895.

Anul 1955 a marcat semnarea multor tratate internationale de incetare a conflictelor sau de formare a cooperarilor militare. In februarie 1955, a fost semnat Pactul de Cooperare Mutuala de la Bagdad, care este un tratat de aparare reciproca intre Turcia, Marea Britanie, Iran, Pakistan si Iraq. Germania de Vest a intrat in NATO in Mai 1955, iar Uniunea Sovietica si inca alte 7 tari comuniste au format Pactul de la Varsovia in acelasi an.

Exista Tratatul de pace dintre Burma si Japonia si Organizatia Tratatului din Asia de Sud-Est, un alt tratat de aparare colectiva care a fost semnat in Februarie 1955. In anul 1895, de asemenea anul Caprei de Lemn Yin, chinezii au semnat Tratatul de la Shimonoseki cu Japonia pentru a pune capat primului razboi sino-japonez, conducand la proteste masive in China.