Anul Calului, 2014, din calendarul Hsia, este simbolizat de 2 elemente – lemnul deasupra focului. Conform ciclului nasterii si al distrugerii, care guverneaza interdependenta dintre elemente, lemnul produce focul si, prin urmare, acestea se afla intr-un ciclul productiv si au o relatie de sprijin.

In mod normal, aceste elemente, care se comporta precum o mama si un copil, reprezinta armonia. Cu toate acestea, se pare ca este posibil ca o asemenea teorie sa nu poate fi aplicata in 2014, deoarece natura elementelor nu este atat de pasnica. Lemnul Yang simbolizeaza un copac, ce este incapatanat si care respecta principiile, greu de compromis. Calul este un element foarte puternic al energiei focului, aducand explozii si focuri de arma.

Cu asemenea elemente, nu ne putem astepta ca anul 2014 sa fie unul pasnic. Caracterul incapatanat al lemnului Yang reprezinta o atitudine intransigenta si ingreuneaza atingerea unei intelegeri intre doua interese ce se afla in conflict. Prin urmare, vor exista mai multe conflicte internationale, ce pot duce la lupte si batalii acerbe.

In Metafizica chineza, Calul este reprezentat de luna Iunie. Este punctul culminant al verii cand energia focului este foarte puternica. Lumanarea reprezinta focul Yin, un foc ce este ascuns in interiorul calului. Acest tip de foc sufla usor, cu intermitente, este emotional si instabil.

Exemple ale focului Yin care aduc explozii si dezastre

– atacul terorist din anul 2001, din Statele Unite ale Americii
– omorarea lui Osama bin Laden din 2011
– folosirea primei bombe atomice a avut loc intr-o zi de foc Yin

Aceste argumente conduc la ideea ca anul 2014 va avea mai multe conflicte si confruntari internationale si ca acesta nu va fi un an pasnic.

Iti recomandam: Cum se vor comporta persoanele in anul Calului de lemn

Sursa: Maestrul meu Raymond Lo