Astrologia chineza la fel ca si Feng Shui si I Ching este o ramura a divinatiei chineze. Frumoasa, intensa si complexa, nu a reusit sa devina o meserie recunoscuta, din cauza unor credinte auto-limitative care nu cred pana nu vad. O mica deschidere in acceptarea artelor divinatorii ca filosofie de viata, a existat in Romania in anul 2011 cand a fost prezentata pentru prima oara intr-un mediu universitar, lucrarea de masterat ,,Feng Shui – arta de a comunica schimbarea’’.

Am descoperit astrologia chineza, dupa primul curs de feng shui care, intial mi se paruse dificil. Am inceput aprofundarea la nivel profesionist, atunci cand am inteles si simtit ca informatiile obtinute din analize, imbunatateasca munca si vietile oamenilor.

Creeaza-ti propria filosofie despre astrologie

Arta inseamna suflet. Este propria credinta si filosofie de viata. Asa cum intr-un bloc de piatra de marmura, Michelangelo a vazut si simtit un suflet, pe David, tot asa si in astrologie vezi si simti suflete de oamenil. Arta fie ea pictura, muzica, oratorie sau astrologie, pentru a o practica la un nivel superior de intelegere si aplicare practica, ai nevoie mai mult decat de dorinta. Iar acest lucru se numeste inclinatie. Diploma obtinuta in urma unui curs nu iti este suficienta. Examenul pe care il sustii, este in fata oamenilor care iti cer ajutorul.

Faureste-ti visuri marete

Aceste lucruri nu inseamna ca astrologia, fie ea chineza sau occidentala, nu o poti practica la nivel de pasiune, ba chiar o poti face foarte bine, completandu-ti astfel propriul programul de dezvoltare personala. Daca un amator simte astrologia ca pe ceva placut, interesant si folositor pentru el, un profesionist o simte ca pe ceva de valoare pe care trebuie sa o puna in slujba semenilor sai.

Accepta ca lucrurile se intampla, chiar daca nu ,,vezi’’

Daca vei cauta profesia de astrolog, nu o vei gasi ca pe o profesie. Acelasi lucru se intampla si in cazul consultantilor de feng shui, ca sa nu mai vorbim de prezicerile din I Ching. Insa toate cele mentionate exista ca denumire, sunt acceptate si practicate. De ce ? Pentru ca dau rezultate, ele ,,chiar se intampla’’.

Pentru moment cunostintele si informatiile despre astrologie le poti obtine participand la cursuri in cadrul scolilor private. Daca iti este ,,scris’’ sa intalnesti profesorul potrivit, foarte bun, atunci totul depinde de tine de cat de bun astrolog vrei sa ajungi.