Dupa usa de la intrare, bucataria este pe locul al doilea, ca importanta. Ea trebuie sa para primitoare, sa fie aerisita si foarte luminoasa pentru a putea atrage energia chi.
Prin ceea ce ne ofera, bucataria reprezinta siguranta, caldura, dragoste. La tara importanta bucatariei iese in evidenta prin faptul ca acesta este locul unde oamenii se aduna, stau de vorba, se incalzesc la gura sobei si servesc masa.

Multi dintre oraseni prefera sa manance in oras, la restaurant sau fast-food si nu mai folosesc bucataria preferand chiar sa cumpere mancare gata gatita din supermarket-uri.

Bucuria unui bucatar este atunci cand bucatele ii sunt apreciate iar pentru aceasta este necesar ca energia chi sa intre in mancarea pregatita de el.

Reguli de urmat:

– amplasarea bucatariei trebuie facuta langa o sala de mese, pentru a nu fi nevoie sa va deplasati cu mancarea prin casa pana la locul de servire
– daca aveti o locuinta cu etaj, evitati amplasarea unei toalete deasupra bucatariei
– bucataria nu trebuie sa fie foarte mare. Spatiul destinat ei trebuie sa asigure nevoile de miscare ale bucatarului si nu un loc unde lumea sa se umble in voie, distragand atentia acestuia
– in spatele bucatarului nu trebuie sa existe o alta usa
– montati aragazul intr-o pozitie care sa ii ofere bucatarului pozitia din care poate vedea usa de la intrare
– pastrati mereu aragazul curat si asigurati-i o functionare corecta
– cand pregatiti mancarea la aragaz, folositi toate ochiurile si prosperitatea dv. nu va intarzia sa apara