Inainte de a va dezvalui legatura dintre celebrul psihiatru Carl Gustav Jung si divinatia I Ching, sa prezentam cititorilor pe scurt ce este de fapt I Ching.

Ce este I Ching

Reprezinta un subiect de metafizica chineza, la fel ca si Feng Shui Traditional, Ba Zi sau Qi Men Dun Jia. Este parte componenta a celei de a doua arte a metafizicii chineze Arta Divinatiei.

I Ching este o arta metafizica chineza, superioara Feng Shui Traditional sau Ba Zi care este in stare sa dea raspunsuri foarte exacte si detaliate pentru a clarifica orice indoieli si nelamuriri.

I Ching este un mijoc de a pune intrebari si de a gasi raspunsuri.

Jung a apelat la divinatia I Ching

In prefata unei carti despre I Ching, Carl Gustav Jung ofera un exemplu de utilizare a oracolului. Psihanalistul recunoaşte ca a practicat oracolul cu foarte multi ani inainte. C. G. Jung utiliza cartea pentru a exploata inconstientul. Cei care i-au urmat, au aplicat oracolul I Ching in psihoterapie.

Exemplu:
Un pacient consulta cartea pentru a vedea rezultatul unei legaturi dintre el si o femeie pe care o iubea si fata de care nutrea sentimente ambivalente. In urma analizelor facute, rezulta o hexagrama denumita ,,A veni la intalnire” a carei interpretare spune ca ,,NU trebuie sa te casatoresti cu aceasta fata”.

Unii pot intelege rezultatul analizei I Ching. Pentru altii este greu de inteles cum 6 linii poate prezenta o solutie la o intrebare.

C. G. Jung sustine aceasta teorie, afirmand ca mecanismul pe care se bazeaza oracolele este cel de sincronicitate.