Numerosi cercetatori si medici au demonstrat ca un fascicol de lumina trecut prin mai multe filtre de culoare poate trata atat boli usoare cat si boli mai grave. Daca cromoterapia ca tip de medicina energetica trateaza probleme atat fiziologice cat si psihologice, arta feng shui realizeaza prin remediul culoare o armonie cromatica placuta in interiorul si exteriorul locuintei, influentand pozitiv psihicul.

Culoarea creeaza senzatii

Un grup de oameni au fost introdusi intr-o incapere zugravita in albastru la o temperatura de 15 grade celsius. Ei au acuzat o anumita senzatie de frig. Mutati intr-o alta incapere zugravita in oranj, la aceeasi temperatura, au constatat ca incep sa se incalzeasca. Efectul a fost de natura cromatica.

Arta Feng Shui va ofera culoare

In ce culori sa-mi zugravesc exteriorul casei? Ce culori sa folosesc in dormitorul copilului? Dar in baie?

Alegeti culorile care sunt potrivite pentru dumneavoastra, insa nu la intamplare.
Intr-o consultatie feng shui, criteriile pe baza carora se concepe o varietate coloristica sunt:
– pozitia geografica a locuintei
– forma si dimensiunile ei
– structura comportamentala a fiecarei persoane
– marimea si forma mobilierului cu care se decoreaza incaperea
– materiale
– textura
– destinatia incaperilor (sufragerie, dormitor, hol, bucatarie, living, garaj, baie etc)
– lumina naturala sau artificiala

Calculele matematice care se fac in consultatia Feng Shui sunt esentiale. O intuitie dezvoltata are un rol major. Dupa cum se observa alegerea unei palete de culori si recomandarile nu se fac nici usor si nici la intamplare. Trebuie tinut cont de toate acestea in ansamblu. De aceea este recomandat a se cere parerea unui specialist in domeniu pentru a nu interpune ceea ce doriti dv. cu ceea ce va este necesar.