Creierul este programat sa asocieze una sau mai multe nuante de culori cu anumite emotii, cu diferite situatii, insa nu toti oamenii percep la fel aceeasi culoare. Testul Luscher, psihologii, medicii, cercetatorii au ,,filtrat” lumina si au tratat boli. Medicamentul numit culoare a primit denumirea de cromoterapie. Cromoterapia este medicina energetica, arta ce foloseaste culoarea acolo unde si cat trebuie pentru a reinstaura echilibrul in corp, pentru a stimula si accelera autovindecarea.

Forta culorii

Fiecare culoare are propria ei vibratie. Intregul spectru al culorilor ne influenteaza sufleteste, ne scade sau mareste vitalitatea. Culorile degaja propria lor energie, iar Feng Shui tine cont de ea atunci cand creeaza ambiente armonioase in spatiile analizate. Prin efectul fiziologic si psihologic pe care il creeaza, provoaca senzatiile dorite, echilibreaza energia chi. O culoare poate mari sau micsora un spatiu, ne poate distrage atentia de la unele imperfectiuni ale casei. Ati remarcat efectul acelei linii din fata ghiseului unei banci care te determina sa stai la distanta fata de persoana aflata la ghiseu?

Sa intelegem culoarea

Trebuie sa tinem cont de culoare in activitatea noastra si sa nu le intrebuintam la intamplare. Intelegandu-le vom sti cum sa le folosim practic si cum sa le alegem. Zilnic ne confruntam cu aceasta situatie. Este important de stiut ce culori sa alegem in locurile unde lucram dar si in spatiile de odihna.


,,
Credem sau nu, culorile influenteaza energia noastra. Cercetatorii spun ca oamenii nu vad culorile in mod real, dar resimtim efectele vibratiilor lor asupra mecanismului nostru biologic.”

Dr. Mac Naughton