Tot ce exista este camp de energie universala. Materia pe care noi o vedem in jurul nostru (oamenii, pietrele, copacii) reprezinta intensificarea acestui camp de energie care vibreaza. Oamenii nu sunt altceva decat un camp energetic.
Culorile detin si ele propria lor energie, de vibratie. In relatia culoare-om, partea comuna o reprezinta vibratia si energia. Este un lucru deosebit faptul ca spectrul cromatic, ca remediu,  poate echilibra energia secatuita a omului.

Culorile detin energie

Deoarece culorile detin energie, inteleptii chinezi au tinut cont de acest lucru, si au folosit feng shui ca posibilitate de a-si crea lor, un ambient armonios. Aceasta arta si stiinta a profitat de efectele psihologice si fiziologice ale culorii pentru:
– echilibrarea energiei chi (energia universala)
– corectarea defectelor de constructie ale caselor
– marirea spatiilor mici
– obtinerea senzatiei de intimidate in anumite spatii

Cum  reactioneaza corpul in fata culorii

O simpla schimbare de culoare a peretilor si/sau tavanelor unei incaperi este indeajuns pentru a crea o impartire a unei camere. Incercati sa priviti culoarea unui perete si pe urma sa vopsiti o parte a acestui perete intr-o alta nuanta. Veti avea noi senzatii.

O singura linie de culoare rosie trasata pe podeaua unei institutii (administratie, banca), te face sa intuiesti ca trebuie sa stai in spatele acestei linii pana iti va sosi randul la ghiseul la care astepti, fara prea multe alte explicatii. Vibratiile pe care fiecare culoare le emite in functie de tonalitatea sa sunt percepute de corpul uman care reactioneaza in fata acestora fizic si emotional.
Cum sunt multe de spus despre culoare, vom reveni cu prezentarea rolului major pe care culoarea il are in feng shui.