Ciclul nasterii – un element da nastere altui element si se creeaza intre ele o relatie de armonie – Lemnul da nastere focului care creeaza la randul lui pamantul; din pamant iese metalul care da nastere apei; apa creste lemnul

Ciclul distrugerii – este o relatie de control, de distrugere, de cucerire intre cele 5 elemente. Apa stinge focul, focul topeste metalul, metalul taie lemnul, lemnul astupa pamantul, pamantul absoarbe apa.

Arta Feng Shui si sanatatea

Practica Feng Shui a demonstrat ca aceasta arta este un factor cheie in longevitatea oamenilor. Priviti in jurul dv. si observati cati oameni incep sa plece din orasele poluante spre zone pline de verdeata si evadeaza in natura. Oamenii redescopera tratamentele naturiste, chiar si prin prisma costurilor ridicate ale medicamentelor. Se pune problema folosirii materialelor de constructii sanatoase care sa nu afecteze sanatatea locatarilor. Se readuce in discutie natura pentru ca acolo exista un echilibru si o armonie aproape perfecta si acolo regasim cel mai bine cele doua cicluri: al nasterii si al distrugerii.

Interpretarea unor simptome de boala conform celor 2 cicluri

Exemplu: Poluarea oraselor creeaza probleme de respiratie. Cunoscand clasificarea lucrurilor functie de cele 5 elemente, regasim respiratia ca fiind asociata elementului metal (plamanii).

Cum putem sti care este organul care reprezinta cauza problemelor de respiratie?
Mergem la cele 2 cicluri: metalul este creat de foc (inima) care se ocupa cu transportul sangelui in corpul uman. Asemenea probleme de respiratie apar ca urmare a unui sange plin cu toxine. Focul este creat de lemn (ficatul) care nu a curatat foarte bine sangele de toxine si a produs o calitate mai slaba a sangelui ce este transportat de inima la organele de respiratie conducand astfel la alergiile amintite.

Concluzie: cele 5 elemente, in concordanta cu cele doua cicluri, ne ajuta sa localizam sursele prolemelor de sanatate ce apar in corpul uman.