Conceptul si practica feng shui a aparut in occident la scurt timp dupa 1990. Este oarecum firesc sa apara confuzii si ne-am propus sa vedem diferenta dintre feng shui si design-ul interior.

Arta feng shui cerceteaza si armonizeaza energiile

Feng Shui studiaza energiile aducand solutii in vederea armonizarii energetice a unui spatiu. Un consultant feng shuiobserva mediul inconjurator exterior, cel din interior, efectueaza calcule si ofera solutii astfel incat designer-ul si clientul sa-si poata amenaja spatiul din punct de vedere estetic.

Designer-ul si armonizarea estetica

Designul este disciplina care urmareste armonizarea esteticaa mediului uman.  El concepe obiecte uzuale, mobilier, se ocupa de urbanism si amenajarea peisajului. Designer-ul impreuna cu clientul stabilesc modul in care va arata interiorul sau exteriorul unei locuinte. Acest lucru se realizeaza pe baza unor modele, schite care iau in calcul mobilierul, lumina, gresia, faianta, culorile, parchetul, ferestrele, usile etc. Designer-ul va concepe un model de interior sau exterior pe care-l va amenaja conform dorintelor clientului.

Concluzii

Feng Shui ofera designer-ului cele mai pretioase informatii, astfel incat amenajarea sa ofere cele mai benefice spatii din punct de vedere energetic. Feng shui lucreaza cu energii, design-ul interior lucreaza cu materiale.

Recomandari

Un consultant feng shui si un designer de interior trebuie sa lucreze impreuna spre beneficiul oricarui client. Acestei echipe i se poate alatura si un arhitect. Daca vrei sa inveti feng shui, acum ai posibilitatea sa te inscrii la cursurile Arta Feng Shui Romania. Te afli inaintea decorarii casei tale? Contacteaza acum un specialist Feng Shui.

Iti recomandam

Important pentru realizarea unei consultante feng shui

Ce scoli folosim in analizele feng shui