Arta Feng Shui a influentat in bine viata chinezilor. Ei au avut credinta ca anumite schimbari in locul in care traiesc, le aduce lucruri bune si l-au transformat intr-un mod de viata. Este adevarat ca ei l-au experimentat mii de ani si transformat intr-o stiinta care contine multe reguli de bun simt.

In diferite momente si ocazii am spus ca arta Feng Shui nu este un buton magic pe care sa-l apasam si dintr-o data viata sa ni se transforme intr-un rai. Imbunatatirea calitatii vietii se poate realiza invatand si aplicand feng shui, cel putin din respectarea regulilor de bun simt. Noutatile pe care ni le aduce aceasta arta presupun ca noi sa constientizam existenta mediului in care vietuim, sa ne asumam responsabilitatea in imbunatatirea propriei vieti. O alta noutate este faptul ca ne invata cand sa actionam pentru a aduce o schimbare pozitiva in viata noastra.

Orice lucru nou este mai greu de invatat, exact ca atunci cand am invatat la scoala alfabetul. Invatand feng shui ne ajutam pe noi insine, aducem imbunatatiri locuintei noastre, biroului nostru de lucru beneficiind in acest sens mai ales de sanatate care este tot mai subreda, de armonie care este pe cale de disparitie dar si de prosperitate care acum, din pacate, s-a transformat in obiectivul numarul 1.

Scoala de feng shui traditional chinezesc este identica oricarei alte forme de invatamant, mult mai veche decat scolile contemporane. Putem spune fara a gresi ca este parte a scolii vietii. Sunt persoane fara studii medii sau universitare, dar trecute prin scoala vietii si pline de intelepciune. Invataturile si pildele lor, valoreaza mai mult decat o facultate sau un masterat. Si-au construit case in zone unde armonia domneste, nu au posibilitatile tehnice si materiale ale celor de la oras, sanatatea lor le-a permis sa ajunga la varste inaintate la care altii si-au pierdut speranta ca o vor atinge vreodata. Si te intrebi, cum? Ei au invatat de la strabuni, nu au pierdut traditiile, au facut schimbari si au constientizat consecintele acestora spre binele lor si nu au asteptat butonul minune.

Feng shui este o traditie milenara ce apartine poporului chinez, transformata la rang de stiinta care a fost tinuta mult timp secreta. Oare de ce? Acum ea a patruns si in alte zone ale lumii, a ajuns si la noi si prin traditiile pe care le avem putem contribui la imbunatatirea ea. Feng shui este o stiinta universala, precum teoria campului unitar sau oricare lege valabila la nivel planetar. Important este sa-i aducem completari, sa o dezvoltam. Cel putin pentru moment o putem invata si aplica particularizand-o spatiilor in care noi traim.