Feng shui este o filosofie chineza. Vrem sau nu trebuie sa acceptam ca intelepciunea lor a dat rezultate de-a lungul istoriei. Haideti sa fim sinceri si sa recunoastem ca ne place cel putin o mica parte din cultura lor: pictura, filosofia confucianista si multe altele.

Feng Shui nu este de ieri, de azi. Cand noi nu existam ei s-au gandit ca trebuie sa faca ceva pentru viata lor, sa o imbunatateasca. Si au reusit sa puna cap la cap toate descoperirile lor de-a lungul timpului. Ceea ce vreau sa spun este faptul ca nu s-au multumit sa ramana intr-o ,,garsoniera” sau intr-un ,,apartament” acoperit cu stuf, ci au creat o adevarata filosofie de viata.  Ei s-au inspirat din natura si i-au aplicat legile in viata lor de zi cu zi.

Oamenii difera, natura este aceeasi

Aici trebuie sa fac o mica remarca. Cultura asiatica difera de cultura occidentala. Asta nu inseamna ca natura si legile ei difera de la o tara la alta. Ba dimpotriva as putea spune ca noi ca tara, avem o natura care ne ofera multa inspiratie.

Aud tot mai des vorbindu-se despre : ,,pai cum sa se potriveasca ce este la ei cu ce este la noi”? Oamenii sunt perfect indreptatiti sa puna aceasta intrebare in contextul in care, feng shui este asimilat tot mai mult cu asa zisele remedii care se gasesc prin magazinele care se deschid ca ciupercile dupa ploaie. Acela nu este feng shui, aceea este o forma comerciala. Feng shui reprezinta un corp de cunostinte bazata pe o anumita filosofie de viata care ne invata cum sa traim in armonie si echilibru.

Credeti voi ca acum 3000 de ani, aveau chinezii rate mandarine, pisici miscatoare sau vaze feng shui si le puneau in nu stiu ce colt ca sa vanda orez mai mult? Daca asa ar fi gandit ei atunci, nu mai exista feng shui astazi. Este adevarat ca ei ca popor au ajuns unde au ajuns, iar noi ca un popor plin de multa intelepciune mergem tot inapoi.

Ce ne diferentiaza?
Modul in care intelegem si dorim sa ne traim viata. Multi dintre cei interesati de sanatate, armonie si prosperitate il inteleg la adevarata lui valoare. Acestia studiaza, cauta, cerceteaza, si vad daca apar sau nu schimbari.

Altii vor ceva rapid ca la Mc Donalds. Vor miracole, minuni. Vor remedii instant, daca s-ar putea 3 in 1, preluate din alte culturi. Daca s-ar putea ceva care sa-i faca nemuritori. Stiti proverbul ,,Dumnezeu iti da, dar…..”

Ce sa intelegem din toate astea

Credem sau nu credem, energiile circula si ne afecteaza. Daca ati fost anul acesta, sau anul trecut la mare probabil ati simtit energia soarelui, nu? V-a placut, v-ati simtit mangaiati de razele binefacatoare ale soarelui? Pai vedeti ca exista energie!  Soarele exista, dar daca oamenii nu stau in calea razelor lui, credeti ca se vor bronza vreodata?

La urma urmei totul tine de credinta ta.