Vine un moment, mai devreme sau mai tarziu cand incepi sa te intrebi: Care este misiunea mea pe pamant? Oamenilor li se intampla multe lucruri, unele bune altele rele, iar oamenii vor sa stie: De ce?

Multi contemporani cauta drumul catre evolutie, cunoastere, dezvoltare personala. Aici parca intrebarile sunt tot mai multe si raspunsurile tot mai putine. Fiecare este lasat sa experimenteze singur si sa descopere realitatea. De multe ori si in cele mai multe situatii consideram ca ne cunoastem propria persoana dar si pe cei din jurul nostru. Sunt situatii, in general cele care ne sunt defavorabile, cand apropiati ai familiei tale, rude, prieteni, cunostinte, reactioneaza diferit la asteptarile tale si cu precadere negativ. Incep sa fie din ce in ce mai multe cazuri cand auzi expresia: ,,Am trait o viata alaturi de el si uite ce mi-a facut!” sau ,,Cum a putut sa-mi faca tocmai el care imi era prieten una ca asta” sau ,,Dupa 25 de ani ne despartim” sau ,,Traiesti o viata de om langa cineva si nu il cunosti”.

Tendinta fiecaruia este de a ,,arunca” vina intamplarilor nefavorabile pe cel din fata noastra si de cele mai putine ori, nu constietizam ca de fapt si noi suntem cei care am contribuit la aceste stari de fapt, din simplul motiv ca NU NE CUNOASTEM PE NOI INSINE.

Utilitatea metodei Celor 4 Coloane ale Destinului
Fundamentul teoretic al celor patru stalpi este obtinerea starii de armonie si de echilibru. Evaluarea celor 4 stalpi consta in arta de a analiza si echilibra energiile celor cinci elemente fundamentale. Aceasta este de fapt si CHEIA descoperirii semnificatiei diagramei coloanelor destinului.

A te cunoaste pe tine inseamna a-ti cunoaste personalitatea, caracterul, cu propriile calitati si defecte, conditiile propriei tale limite dar si propriul tau sine.

Aspecte ce pot rezulta din studiul diagramei destinului unei persoane:
Sanatate
Ne poate ajuta sa ne intelegem mai bine viata, si sa luam decizii mai bune. Ne ajuta sa detectam la timp riscurile legate de starea de sanatate.

Norocul familial al unei persoane. Urcusuri si coborasuri in coloanele norocului
Se poate releva norocul familial al unei persoane, influenta parintilor, daca este scris in destinul unei persoane sa fie bogata (si, daca da, identifica sursa probabila a bogatiei). Informatii precise legate de perioadele si natura crizelor care se vor desfasura in viata noastra.

Compatibilitate, profiluri de personalitate, relatii de cuplu, casatorie
Putem descoperi calitati innascute, pesonalitatea individului, stilul de viata, cariera de care se simte atras, diferite aspecte legate de casatorie si relatiile de cuplu, compatibilitatea dintre doi oameni ce doresc sa se casatoreasca sau dintr-un grup de oameni ce doresc sa porneasca impreuna o afacere.

Cariera, resurse umane, afaceri, angajari
Este foarte utila pentru managerii de resurse umane, deoarece arata imediat daca potentialii angajati se ,,incadreaza’’ in orientarea companiei si daca vor aduce beneficii acesteia.

Evenimente importante, riscuri
Aceasta practica ne avertizeaza cand trebuie sa fim precauti si sa avem grija, cand sa avansam si sa ne asumam riscuri in afaceri sau de alt gen, si cand sa ne abtinem. De multe ori indica inclusiv evenimentele mai semnificative care se petrec de-a lungul vietii.

Prevenirea pericolelor – mai bine sa prevenim decat sa tratam
Metoda ne ajuta sa dobandim o cunoastere profunda a experientei de viata, a comportamentului nostru, dar ne permite chiar sa prevedem pericolele care pot aparea in viitor, astfel incat sa putem lua masurile de precautie necesare sau sa ne planificam mai bine parcurgerea respectivelor momente dificile din viata noastra.