In filosofia orientala energia chi constituie ,,sufletul” oricarei existente din Univers. Ea admite ca exista o forta vitala care se misca si se deplaseaza pe anumite trasee stabilite. Culturile orientale recunosc existenta acestei energii chi si i-au atribuit denumiri diferite de la tara la tara. In Japonia poarta denumirea de ki, in China – chi, India – prana. Filosofiile ne spun ca energia chi este retinuta in apele (shui), linistite si lin curgatoare si este purtata peste tot de vant (feng).

Simbolul vietii in Feng Shui

Viata are un simbol, iar acesta este chi. Adierile domoale de aer care circula intr-o incapere, intr-un spatiu deschis, sau un curent foarte puternic pe care il resimtim ca o pala brutala de vant care ne loveste, poarta denumirea de energie chi. O putem simti cand trecem printr-un culoar format din doua cladiri inalte; este acel curent de aer care se formeaza si care ne opreste din inaintare daca lungimea culoarului este mare. De multe ori spunem: ,,ce curent este pe holul acesta’’.

Atrageti frumosul in casa voastra

Tot ce este frumos in natura, este datator de energie si insufleteste. Ganditi-va la o floare frumoasa, la un peisaj de munte, la o masina noua, la tot ce este frumos. Cand cumparati un autorism nou apare aceasta senzatie de bucurie, de placere.

Frumosul si placutul il regasim in acele melodii care ne incanta urechea si ne fac sa traim clipe frumoase, romantice, ne ofera o atmosfera de neuitat. Mihai Eminescu prin operele pe care le-a compus, a creat energie in jurul poeziilor sale. Chi-ul o regasim in mirosul senzational creat de cozonacul pregatit in bucataria bunicilor nostri.

Invata despre energia chi si restul principiilor de baza Feng Shui participand la cursuri Feng Shui traditional.