Amenajarea camerei copilului reprezinta obiectivul fiecarui parinte in a-i asigura un mediu linistit, creativ, imbietor si ocrotitor. Este locul, pe care copiii il iubesc cel mai mult, sunt la adapost de ochii parintilor si isi creeaza propriul univers. Aici ei se joaca, fac lectii, dorm, se uita la televizor, folosesc computerul. Toate energiile sunt absorbite de catre ei.

Analiza camerei copilului

Avand in vedere ca stau mai mult de o ora in acest spatiu, camera copilului trebuie analizata, din punct de vedere feng shui traditional, identic cu oricare alta incapere din casa. nu exista exceptii, deoarece aceasta arta se bazeaza pe reguli si principii foarte bine stabilite. Aplicarea lor trebuie facuta corect, astfel incat, pentru amenajarea acestei camere, trebuie creionate cateva reguli cu caracter general.

Asezarea mobilierului

In ceea ce priveste asezarea mobilierului, amplasati doar mobila strict necesara, apeland si la regulile de bun-simt (sa creeze armonie si sa ofere stabilitate). Incercati sa gasiti un echilibru intre corpurile ce alcatuiesc mobilierul. Este indicat ca acesta sa contina cat mai putine colturi. Centrul camerei trebuie lasat liber. Aveti in vedere ca, energia care intra in camera, sa fie una pozitiva si sa poata circula liber, fara a se ,,impidica” in mobilierul existent. Pentru amplasarea patului, in vederea obtinerii unui somn odihnitor, este necesara o consultatie de specialitate. In general, evitati amplasarea de mobilier deasupra patului copilului. Ideal este ca, pe toata durata zilei, sa intre in camera, lumina naturala si sa folositi, cat mai putin, lumina artificiala.

Folosirea culorilor

Legat de cromatica, alegerea culorilor trebuie facuta cu atentie, intrucat trebuie sa existe un echilibru intre energiile care circula si cele care ,,stau” in pereti. Nu in ultimul rand, ele sunt armonizate si in functie de culoarea caracteristica copilului, analizata din punt de vedere feng shui traditional.

Aranjarea camerei

In esenta, in camera, amplasati obiecte care aduc aminte copilului de intamplari si momente placute. Pe timpul noptii, o lumina difuza ar trebui mentinuta constant, fara ca aceasta sa creeze umbre. Mentineti permanent, ordine in camera, aerisiti mereu. In evaluarea dormitorului se tine cont de influentele oamenilor, de mediul inconjurator, de directia pe care acesta este amplasat si de data cand locuinta a fost construita.

Nu uitati

Oricare dintre cele 4 componente mentionate ar fi eliminate, nu va conduce decat la o simpla decorare interioara.