Culoarea ne afecteza si ne influenteaza transformand totodata si comportamentul nostru. Cel mai bine este evidentiat acest lucru in cromoterapie.

Cum ne influenteaza culoarea

Relaxare sau deprimare, oboseala sau revigorare, energie sau insuportabilitate. Acestea pot fi unele dintre starile pe care ni le poate imprima culoarea.
Nu putem spune ca ne este indiferenta culoarea hainelor pe care le purtam, a masinii pe care o conducem sau a peretilor din apartament. Are efect asupra noastra si in anumite imprejurari spunem: ,,Vreau o culoare mai calda, mai linistita” sau ,,Ceva mai tipator”.
In viata de zi cu zi incercati sa acordati mai multa atentie modului in care va simtiti in prezenta unei anumite culori si care sunt starile care va incearca. Astfel veti putea trage cateva concluzii asupra influentei uneia sau alteia din spectrul de culori.

Spatiile ne influenteaza

Intram in magazine, mergem la birou, ne vizitam prietenii , cunoscutii, mergem la Mall etc. Intram in diferite spatii functie de interesele fiecaruia. Se intampla ca anumite spatii sa ne creeze fie stari de bine, relaxante sau dimpotriva depresii, nevroze simtind din plin vibratiile negative.
Cand starea pozitiva sau negativa se instaleaza asupra voastra, priviti culorile ce va inconjoara si faceti comparatii intre diversele stari avute in momente diferite.