Contributiile importante ale unor mari maestrii in Arta Feng Shui.

Inventarea busolei Luo Pan de catre un maestru Feng Shui

Maestrul Yao Yan Han – a intalnit intr-o pestera un batran care i-a dat o carte ce continea formula secreta a Feng Shui, de care imparatul se temea. Urmare a acestor temeri, imparatul ii ia cartea secreta si pune un calugar sa scrie o alta carte ,,Omorandu-i pe barbari” ce dadea informatii eronate despre adevaratele cunostinte de Feng Shui. Aceste informatii eronate s-au raspandit foarte mult in randul chinezilor, generand multe confuzii in studiul Feng Shui.

Despre maestrul Yao s-au vehiculat diferite informatii; fie ca a fost omorat de imparat, fie ca a fost salvat de Maestrul Yang Yun Sung, un bibliotecar al curtii imperiale care ulterior a luat ,,cartea secreta despre Feng Shui” din biblioteca palatului imperial, dobandind cunostinte aprofundate si devenind cel mai renumit profesor din istoria Feng Shui-ului.

Maestrul Yang Yun Sung

– adevarata sa invatatura nu a putut fi scrisa clar in carti, pentru ca era complicata si ascunsa. Invatatura transmisa de el era partiala si criptata, putini oameni intelegeau adevaratul sens al cuvintelor. Din aceasta cauza s-au dezvoltat diferite ramuri ale Feng Shui.

Maestrul Lai Po Yee

(961-1277 d. Ch), dinastia Sung – a inventat inelul de pe Luo Pan numita ,,Placa omului”

Maestrul Chiang Tai Sung

(1368-1644 d. Ch) cel mai influent invatator din istorie care a scris cartea ,,Dezbaterea si verificarea teoriilor Feng Shui” in care ataca scoala San Ke (a celor trei armonii) si incurajand scoala San Yuen considerand-o adevarata practica Feng Shui. Dezvaluie formula ,,stelelor inlocuitoare”.

Maestrul Sam Chuk Yin

(1848-1906 d. Ch) – Scrie cartea ,,Stelele Zburatoare (Xuan Kong) ale Maestrului Sam” si este considerata Biblia scolii Feng Shui a stelelor zburatoare si in care explica foarte clar teoria si modul de lucru ale stelelor zburatoare.

Dumneavoastra ati citit vreo carte scrisa de un maestru Feng Shui? Ati fi interesati sa invatati mai multe despre Feng Shui?